Zdraví

Zázrak jménem jablečný ocet pro naše zdraví

Jablečný ocet má řadu léčivých účinků a pomáhá při hubnutí, ale jeho nadměrná konzumace může vyvolat závažné nežádoucí účinky.

O tom, že je jablko plné vitamínů a živin, velmi významných a prospěšných pro náš organismus, není pochyb. Pokud si jeho sílu a energii chcete vychutnávat plnými doušky, pak do svého jídelníčku zařaďte i jablečný ocet. Elixír mládí, zdraví, ideální váhy a radosti ze života.

Další zajímavé články z kategorie Zdraví

Proč právě jablečný ocet?

Léčivé a především detoxikační účinky jablečného octu mají svůj prapůvod v daleké historii. Jeho léčebných účinků využíval i slavný Hippokrates, Egypťané, Řekové i Římané. Dokonce bez jablečného octu nevyrazil ani legendární Kryštof Kolumbus na svou pouť přes oceán. Jablečný ocet byl, a stále je, oblíbený napříč národnostmi i kontinenty, jako léčivý elixír. Dokonce jeho sílu můžete využít i v domácnosti k čištění a desinfekci.

Jak se jablečný ocet vyrábí?

Z těch nejčerstvějších jablíček, která se nechají kvasit ve velkých dřevěných kádích. Když je proces kvašení u konce, obsah kádí se přecedí a vznikne hustá hnědá tekutina, typická svou vůní i chutí. Tekutina neztrácí nic z vitamínů, enzymů, minerálů a všech prospěšných látek, která mají čerstvá jablka.

Navíc vlivem kvašení je tekutina vyrobená z jablek obohacena o další léčivé vlastnosti. Napomáhá trávení, skvěle štěpí tuky a je tak oblíbeným prostředkem k hubnutí. Nechybí jí antibakteriální ani antimykotické vlastnosti a posiluje velmi významně celkovou imunitu organismu. A ano, tato takto snadno získaná tekutina, nese kouzelný název jablečný ocet.

Jak jablečný ocet užívat a na jaké účinky se těšit?

Výčet pozitivních účinků jablečného octu na naše zdraví je skutečně obsáhlý. Jako jediný, i když jde o ocet, umí v těle vykouzlit zásaditou reakci, díky které se detoxikuje tělo a zvyšuje odolnost organismu.

Čím tedy může jablečný ocet obohatit naše zdraví, tělo i mysl?

  • pročišťuje organismus a zbavuje jej usazených zplodin
  • obnovuje potřebnou bakteriální flóru ve střevech
  • čistí ledviny
  • odstraňuje chorobnou únavu
  • urychlí rekonvalescenci při bolesti v krku či chřipce
  • významně čistí pleť. A to zevně i vnitřně
  • snižuje krevní tlak i cholesterol
  • umí si poradit s kvasinkovou infekcí
  • ulevuje při dně i artritidě
  • vyzraje na pálení žáhy
  • významně napomáhá při snižování váhy