Zdraví

Přírodní a bezpečné alternativy antibiotik

Antibiotika sice významně pomohla moderní medicíně, ale jejich užívání s sebou nese mnohá bezprostřední rizika. Je známo, že antibiotika způsobují alergie a ovlivňují trávicí systém. Nadměrné užívání antibiotik je problém, který způsobuje více škody než užitku. Proto je vždy lepší volit přírodní antibiotika, která jsou stejně účinná jako jejich chemické protějšky.

Další zajímavé články z kategorie Zdraví

Přírodní antibiotika, která můžete používat

Příroda nám poskytla spoustu bezpečnějších antibiotik. Většina z nich je snadno dostupná a funguje lépe než jakékoli chemické antibiotikum.

Zázvor

Pokud chcete omezit infekce, předcházet cukrovce a léčit zažívací potíže, nehledejte nic jiného než zázvor. Po staletí se zázvor používá pro své léčivé vlastnosti. Je nejlépe vhodný pro léčbu nevolnosti, přetížení, špatného krevního oběhu, artritidy a nachlazení. Zázvor je také velmi účinný při zmírňování příznaků jakýchkoli gastrointestinálních potíží.

Kurkuma

Kurkuma je všeobecně považována za jedno z nejúčinnějších koření. Podporuje hojení a poskytuje širokou škálu zdraví prospěšných účinků. Působí protizánětlivě a neutralizuje karcinogeny, které mohou způsobovat rakovinu. Kurkuma obsahuje kurkumin, který dokáže zničit nádor a zcela zablokovat tvorbu rakovinných buněk. Zlepšuje také činnost srdce, léčí příznaky artritidy a předchází Alzheimerově chorobě.

Ashwagandha

Ašvaganda, známá také jako indický ženšen, je jedním z nejoblíbenějších přírodních produktů používaných k udržení dobrého zdraví. Kořen ašvagandy se používá převážně k léčebným účelům. Bylina působí proti stárnutí, má afrodiziakální, protizánětlivé, antioxidační, protistresové a imunomodulační vlastnosti.

Je známo, že bojuje proti cukrovce, snižuje poškození ledvin, předchází rakovině, napomáhá hubnutí, zastavuje vypadávání vlasů a reguluje funkci štítné žlázy. Bezpečné je konzumovat přibližně 300-1200 mg extraktu z ašvagandy dvakrát denně s jídlem.

Jablečný ocet (ACV)

Jablečný ocet údajně pomáhá snižovat krevní tlak, bojovat proti cukrovce a podporuje hubnutí. Obsahuje složky, jako je kyselina octová, enzymy, draslík, hořčík a probiotika, které přirozeně bojují proti jakékoli infekci. Jablečný ocet však nepoužívejte jako léčbu, pokud trpíte gastrointestinálními problémy, syndromem dráždivého tračníku nebo refluxem. Jablečnému octu by se měly vyhnout také těhotné ženy a osoby podstupující chemoterapii.

Česnek

Česnek je velmi účinný proti bakteriálním, plísňovým a virovým infekcím. Na rozdíl od většiny komerčních antibiotik má česnek selektivní likvidační vlastnosti, které nepoškozují zdravé buňky. Léčí také chronické průjmy, infekce dutin, vysoký krevní tlak, bolesti zubů, impotenci, horečku a další.

Česnek obsahuje látku zvanou alicin, která má silné léčivé vlastnosti. Je vysoce výživný a má velmi málo kalorií. Tato složka dokáže bojovat proti nemocem, včetně běžného nachlazení.

Kokosový olej

Kokosový olej lze použít k léčbě kousnutí od much, kožních vyrážek, ekzémů, lupénky a dalších plísňových infekcí. Pravidelná konzumace kokosového oleje může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, snížit obezitu, zvládnout diabetes 2. typu, usnadnit trávení a zlepšit imunitu. Předpokládá se, že kokosový olej také snižuje výskyt záchvatů u dětí.

Med

Přejděte na čistý, nezpracovaný med namísto rafinovaného s cukrem, abyste si mohli užívat četných zdravotních výhod. Med obsahuje flavonoidy, které mohou snížit výskyt rakoviny a srdečních onemocnění. Z mnoha výhod používání medu jsou nejpůsobivější jeho antioxidační a antibakteriální vlastnosti, které zlepšují trávení a bojují proti nemocem.

Cibule

Cibule je známá tím, že dokáže udržet nemoci na uzdě. Přidání cibule do každodenní stravy může pomoci při kožních alergiích a vypadávání vlasů. Je bohatá na fytochemikálie, které pomáhají zlepšit vaši imunitu. Cibule obsahuje chrom, látku, která reguluje hladinu cukru v krvi. Používá se ke zmírnění zánětů a účinnému léčení infekcí.

Proč je přírodní léčba tou správnou cestou?

Celá řada jednoduchých bakteriálních infekcí, včetně cholery, salmonely a infekcí ledvin, které by se daly snadno vyléčit léky na předpis, se nyní znovu stává smrtelně nebezpečnými. Částečně je to proto, že bakterie jsou velmi přizpůsobivé organismy a lidé se při nejrůznějších onemocněních, jako je nachlazení a chřipka, příliš často uchylují k užívání antibiotik. Tato onemocnění jsou způsobena viry, které se staly vůči antibiotikům imunní.

Nejjednodušším řešením tohoto problému je zvolit přírodní alternativy – bylinky! Na rozdíl od nebezpečných farmaceutických chemikálií obsahují bylinné léky spoustu účinných látek, které působí ve vzájemné součinnosti, aby vás udržely zdravými a bez nemocí. Takže až si příště půjdete pro zeleninu, nezapomeňte se zásobit těmito přírodními antibiotiky.